4 voordelen van off-site meetings & opleidingen

4 VOORDELEN VAN OFF-SITE MEETINGS & OPLEIDINGEN

  1. Productiviteit en focus

Wanneer medewerkers deelnemen aan off-site meetings zijn ze minder afgeleid en volledig geëngageerd om deel te nemen. De nieuwe locatie is een ijsbreker en brengt de gesprekken op gang. Het ontdekken van de nieuwe workspace wekt een soort enthousiasme op dat een meeting vanaf het eerste moment vol energie steekt. Het ontbreken van de dagelijkse stoorzenders geeft dé focus om van de meeting een succes te maken.

Medewerkers die deelnemen aan off-site meetings zijn minder afgeleid en vertonen een hoger engagement.

  1. Face-to-face netwerken

De technologie van vandaag maakt het makkelijk om op regelmatige basis, snel en goedkoop met elkaar te communiceren via bijvoorbeeld mails, interne communicatieplatformen of videoconferencing. Toch blijft menselijk contact een essentieel onderdeel van vruchtbare vergaderingen of opleidingen. Door samen in dezelfde ruimte zitten, pik je al snel non-verbale tekenen op, die je makkelijk over het hoofd ziet via een telefoongesprek of video chat. Onderschat de waarde van handgebaren, gelaatsuitdrukkingen niet! En zeker niet van de personen die net niet aan het woord zijn.

Onderschat de waarde van non-verbale communicatie niet, die je makkelijk mist via een video call.

  1. Andere technologiën, een andere beleving

Corporate vergaderzalen zijn wel uitgerust met de nodige technologie. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Wifi, geluidsystemen, beamer of TV scherm. Naast deze technologiën voorzien wij telkens ook traditionele mogelijkheden. De kunstwerken die in De Schuur reeds gecreëerd zijn op flipchart zouden in menig museum een centrum plaats verdienen. Het fysieke van effectief iets visueel in handschrift te noteren, boost je creativiteit, engagement en energie.

Wanneer mensen co-creatief deelnemen aan een meeting of opleiding,  zijn ze veel geëngageerder, is er meer gedragenheid en weegt het resultaat veel zwaarder door. Het is een win-win situatie.

  1. Het aanmoedigen van creativiteit

Een meeting naar een off-site locatie verplaatsen is vooral belangrijk wanneer je een strategische beslissing maakt, wanneer je de competenties van je medewerkers wil aanscherpen of een brainstorm-sessie wil promoten.

We hebben allemaal al meegemaakt dat we elke keer weer in dezelfde vergaderzaal samenkwamen. Mensen gaan op hun vaste plaats zitten, waar ze het beste naar buiten kunnen staren. Hetzelfde als bij bijvoorbeeld een thuissituatie waar medewerkers vasthouden aan hun plaats aan de tafel, in de meeting, in de organisatie.

Door het event te verplaatsen naar een off-site locatie, worden de barrières die creativiteit beperken verbroken. Medewerkers krijgen de kans om uit te breken uit hun dagdagelijkse patroon, ze gedragen zich losser wat kan resulteren in verrassende en creatieve ideeën.

We kennen allemaal die éne persoon die telkens op dezelfde plaats wil zitten in jullie vergaderzaal

Interesse in een off-site meeting op een inspirerende locatie?

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *